Кухнята е едно от най-важните помещения в дома и обикновено се ползва всеки ден. Това превръща поддръжката на кухнята в обезпокоителна задача. Блестящата кухня е важен елемент от чистия дом. С чиста кухня домът ви е по-приветлив, а готвенето – по-приятно.

ТОП съвети за поддържане на блестяща кухня

Премахването на ненужните обекти от шкафовете и масите, и редовното им избърсване е стъпка към чистата кухня. Но има и други дейности, които да допринесат за перфектния външен вид.

  • Измитане и избърсване на кухненския под

    Кухнята ви трябва да бъде метена и мита често, за предпочитане всяка вечер. По това време трафикът към нея е по-малък и следователно ще има по-малко стъпки. Така мръсотията от днес няма да я има утре. Също така ще започнете новия ден в чиста кухня, и по този начин сутрешните дейности ще са по-приятни и лесни.

  • Организиране на шкафовете

    Шкафовете често съхраняват неща, които нямаме намерение да ползваме. Уверете се, че вашите шкафове нямат излишни неща, или храни с изтекъл срок на годност. Зърнените закуски и снаксовете, които обикновено се съхраняват в шкафовете, както и всякакви други храни, които могат да привлекат гризачи и насекоми трябва да са добре затворени. Също така се уверете, че всичко, което се е разпиляло е почистено своевременно. Ако не го почистите скоро, след като се е разсипало – след това тази задача може да е много по-трудна и дори да останат постоянни петна.

  • Измивайте мивката

    Мивката в кухнята трябва да се мие често. Целта е да се премахнат всякакви остатъци и петна от съдовете. Също така е важно, за да се премахнат всички частици от храна, които могат да я запушат. Не забравяйте и шкафа под мивката! Уверете се, че няма капещи тръби, които причиняват мухъл и разрастване на бактерии. Кухненските мивки трябва да се мият с препарат и четка, а шкафовете – да бъдат избърсвани с влажен парцал и оцет.

  • Подреждайте хладилника

    Хладилникът трябва да се проверява редовно за развалени храни. Много често дадена храна се разваля, а ние забелязваме едва тогава, когато повлияе и на другите храни. Когато хладилникът се проверява редовно – много вероятно е да махнете храни, които са на път да се развалят, преди да имат шанса да се отразят и на другите продукти вътре. Целият хладилник трябва да се чисти поне веднъж месечно, за по-чисти повърхности и по-здравословна храна. След почистването вратата трябва да се остави отворена за известно време, за да се осигури необходимото изсъхване, преди да върнете хранителните продукти вътре.

Ползите от това да поддържате кухнята си блестящо чиста никога не могат да бъдат надценени. Професионалните услуги за почистване на домове на Чисто с Лили включват задълбочено почистване на вашата кухня. Свържете се с нас за оферта!